ما را دنبال کنید

مضرات شکستن لامپ کم مصرف و خطرات آن چیست؟

مضرات شکستن لامپ کم مصرف و خطرات آن چیست؟

آیا شکستن لامپ خطرناک است؟

از سال‌های گذشته تا به امروز، لامپ‌های کم‌مصرف جای خود را به لامپ‌های پرمصرف داده‌اند. استفاده از این لامپ‌ها تا حد زیادی سبب کاهش مصرف برق می‌شود، و درعین‌حال نور بیشتری نیز دارد. البته، در کنار این مزایا، یکی از مشکلاتی که این لامپ‌ها دارند این است که به دلیل استفاده از جیوه درون آن‌ها، ممکن است تا در صورت شکستن لامپ کم مصرف یک تهدید برای سلامتی ما محسوب شوند.حال، در این مقاله قرار است تا در مورد مضرات شکستن لامپ کم‌ مصرف و نکاتی که در این مورد باید بدانید، صحبت کنیم؛ بنابراین اگر برایتان اهمیت دارد تا در این مورد اطلاع داشته باشید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
شکست لامپ کم مصرف و خطرات آن
وبلاگ می ارزه

دلایل ترکیدن و شکستن لامپ کم‌مصرف

شکستگی لامپ کم مصرف دلایل مختلفی دارد. اصلی‌ترین دلیل شکستگی لامپ‌ها گرم‌شدن بیش از حد آنها می‌باشد. دلایل دیگری اما مانند اتصال ولتاژ بالا به‌صورت ناگهانی، سیاه شدن لامپ و… می‌تواند برخی از این دلایل باشد. معمولا بر روی بسته‌بندی لامپ، یک برچسب وجود دارد که روی آن بیشترین توان مصرفی لامپ قید می‌شود. این برچسب نشان می‌دهد تا برای استفاده‌ی مداوم، ولتاژ باید به چه صورت باشد.

خطرات شکستگی لامپ کم‌مصرف چیست؟

شکستن لامپ کم‌مصرف یکی از خطرناک‌ترین اتفاقاتی است که ممکن است در خانه رخ دهد و باید اقدامات لازم در صورت بروز این اتفاق را بدانید! چرا که در ساخت لامپ کم‌مصرف از جیوه استفاده می‌شود و عنصر جیوه یک عنصر مخرب در سلامتی انسان است. اگر به‌صورت ناگهانی لامپ کم صرف خانه‌ی شما خرد شود، خطرناک‌ترین اتفاقاتی که با آن روبه‌رو هستید به شرح زیر است:
  • استنشاق بخار جیوه
  • استنشاق گاز لامپ کم‌مصرف
  • تماس جیوه با پوست
  • اثرات مضر بخار جیوه در تنفس
در ادامه در مورد این موارد به‌صورت خلاصه توضیحاتی را ارائه خواهیم کرد:

1. استنشاق بخار جیوه و تماس جیوه با پوست

خطرات شکستن این نوع از لامپ ها یعنی لامپ کم مصرف
وبلاگ می ارزه
یکی از متداول‌ترین مشکلاتی که در زمان شکستگی لامپ جیوه‌ای پیش می‌آید، تماس طولانی‌مدت افراد با بخار جیوه یا تماس جیوه با پوست است. این دسته از افراد نسبت به سایر افراد آسیب‌های بیشتری خواهند دید و مشکلات بیشتری برای آن‌ها ایجاد خواهد شد.   باید بدانید جیوه‌ای که از ترکیدگی لامپ کم‌ مصرف در محیط پخش می‌شود  مدت‌ها در محیط باقی می‌ماند. این آسیب‌ها می‌تواند سبب ایجاد مشکلاتی نظیر انسداد خون و مسمومیت شود. همچنین مشکلات تنفسی نیز یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که برای فرد در تماس با بخار جیوه ایجاد می‌شود. اگر آن فرد باردار باشد این عوارض به جنین نیز منتقل خواهد شد و در مراحل رشد و تکامل جنین اثر مخربی را برجای خواهد گذاشت.

2. استنشاق گاز لامپ کم‌ مصرف

یکی دیگر از مشکلات زمان شکستن لامپ کم‌مصرف، استنشاق گاز لامپ کم‌ مصرف است که این مورد نیز بسیار خطرآفرین است! باید بدانید که تنفس این گاز به حدی خطرناک است که می‌تواند سبب مشکلات شدید ریوی، کلیه و همچنین مشکلات سیستم عصبی شود. در موارد نادر و در اثر تماس طولانی‌مدت با این گاز‌ها، مرگ فرد نیز ممکن است.

در صورت شکستگی لامپ کم مصرف چه باید کرد؟

  معمولا یکی از سؤال‌هایی که برای افراد پیش می‌آید این است که با این‌همه مضرات و خطر‌هایی که شکستن لامپ کم‌مصرف برای افراد ایجاد می‌کند: در صورت شکستگی این لامپ‌ها چه اقدامی باید انجام بدهیم؟
  1. اولین کاری که لازم است تا شما در زمان بروز این اتفاق انجام دهید این است که تمام درب و پنجره‌ها را باز کنید و اجازه دهید تا هوا رفت‌وآمد داشته باشد. همچنین می‌توانید از سیستم تهویه برای منتقل شدن سریع‌تر هوا و جابه‌جاشدن آن کمک بگیرید.
2.  محدوده ای که لامپ می شکند باید ایزوله بشود! شما باید این قسمت را ایزوله کرده و با این کار این قسمت را از سایر‌ها بخش‌ها جدا کنید. با این کار آلودگی ناشی از آن به سایر قسمت‌ها و محیط خانه و… انتقال پیدا نمی‌کند. 3.  باقی‌مانده ی لامپ که باید در نهایت احتیاط و به‌صورت بسته‌بندی انجام بشود را دور میریزیم. در زمان انجام این کار حتما از یک دستکش ضخیم و همچنین ماسک و سایر تجهیزات ایمنی استفاده کنید. برای جمع‌کردن تکه‌های شکسته‌ی لامپ شما باید از خاک‌انداز یا کارتون استفاده کنید و مستقیما به آن دست نزنید. همچنین روش ساده برای جمع‌کردن خرده لامپ و تکه‌های کوچک‌تر استفاده از چسب 5 سانتی است.! با انجام این کار شما به پاک‌کردن آلودگی در محیط کمک بسیاری می‌کنید،
مضرات لامپ شکسته کم مصرف
وبلاگ می ارزه

نکات ایمنی بعد از شکستگی لامپ کم‌ مصرف

لامپ‌های کم‌مصرف مانند سایر وسایلی که از آن‌ها استفاده می‌کنید، طول عمری دارند و همیشگی نیستند. اگر متوجه تغییراتی مانند سروصدا از لامپ، سیاه شدن رنگ آن، چشمک زدن و تغییر رنگ پایه‌های لامپ شدید،لامپ شما در معرض سوختگی است و بهتر است تا قبل از این که بترکد یا بشکند خودتان آن را تعویض کنید. زمانی که لامپ کم مصرف می ترکد نباید زمان دور ریزی آن را در کنار سایر زباله‌ها قرار دهید. بهترین راهکار این است که آن را در یک بسته‌بندی جداگانه قرار دهید و تا جایی که برایتان ممکن است به مراکز تحویل زباله‌ی الکترونیکی انتقال دهید تا نه‌تنها خطری برای شما نداشته باشد، بلکه برای سایر افراد نیز خطری ایجاد نکند.

نکات پایانی برای رعایت موارد ایمنی بعد از شکستگی لامپ

در این مقاله در مورد شکستن لامپ کم‌ مصرف و همچنین مضرات شکستن لامپ ها صحبت کردیم. لامپ‌ها را قبل از شکستگی تعویض کنید. در صورت ترکیدنلامپ، خرده ها را به شیوه صحیح جمع کنید. در پایان، امیدواریم که این مطلب برای شما مفید باشد و شما را درباره لامپ کم‌ مصرف، خطرات ترکیدگی لامپ و نکات ایمنی بعد از شکستگی لامپ راهنمایی کند.
مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *